گلابی

 

 

گلابی درختی است که بلندی آن به حدود ۱۰ متر می رسد و بیشتر در مناطق سردسیر و کوهستانی میروید.

این درخت بومی مناطق جنوبی دریای خزر می باشد .ریشه گلابی عمیق است برگهای آن صاف و دندانه دارمی باشد گلهای گلابی سفید رنگ مایل به صورتی و بصورت خوشه ای است. میوه درخت گلابی مخروطی شکل، گوشتدار، شیرین و یا ترش و شیرین و ترد است از تمام قسمتهای گلابی مانند برگهای جوان،‌پوست وساقه میوه آن استفاده طبی بعمل می آید.

خواص میوه گلابی:

فیبر گلابی می توان از آن به عنوان ملین استفاده کرد. فیبر یکی از عوامل تغذیه ای است که در حفظ سلامت بدن به خصوص دستگاه گوارش نقش مهمی ایفا می کند. گلابی حاوی ریزمغذهایی چون فلوئور، سلنیوم، کرم و بور است که برای سلامتی و تامین ریزمغذی ها ی بدن بسیار مفید است. گلابی دارای دانه ها ی بسیار ریزی است که خصوصا نزدیک هسته آن زیاد است. این دانه ها از جنس سلولزاست و در دستگاه گوارش هضم نمی شود.
از این رو با عبور از دستگاه گوارش، معده و روده را پاک می کند و کلیه مواد زاید باقیمانده در شکم را دفع می کند. گلابی برای غدد داخلی بدن بسیار مفید است. تانن و پتاسیم آن، اسیداوریک را به هر اندازه که باشد حل می کند. به همین جهت افراد مبتلا به نقرس، آرتروز و رماتیسم می توانند از آن بهره زیادی ببرند. گلابی برای معالجه امراض سینه یک میوه عالی است و این خاصیت مربوط به تانن آن است و اگر گلابی کمی گس باشد
برای سینه بهتر است. گلابی به علت دارابودن آرسنیک رعشه را درمان می کند. ماده مهم دیگری که در گلابی موجود است عنصر بور است که با افزایش جذب کلسیم، از بروز پوکی استخوان به خصوص در زنان یائسه جلوگیری می کند. فیبر موجود در گلابی لینین است که غیر قابل حل بوده و برای کاهش کلسترول خون بسیار مؤثر است. گلابی برای غدد داخلی بدن بسیار مفید است. تانن و پتاسیم آن، اسیداوریک را به هر اندازه که باشد حل می کند.

منبع- سایت سلاک طب

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *